Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

'Zorg om gezondheid verdachte lek WikiLeaks'

WASHINGTON -  Het gaat niet goed met Bradley Manning, de informatie-analist van het Amerikaanse leger die al zeven maanden gevangen zit op verdenking van het doorspelen van geheime documenten aan Julian Assange, de oprichter van de klokkenluiderswebsite WikiLeaks. Dat heeft de Britse krant The Guardian vrijdag gemeld.

„In de afgelopen weken heb ik een gestage achteruitgang van zijn mentale en fysieke gezondheid waargenomen”, zei David House, een computerspecialist uit Boston en een vriend van Manning, in een gesprek met een verslaggever van The Guardian. House brengt om de twee weken bezoeken aan Manning, die sinds eind juli vastzit in de marinebasis Quantico in de staat Virginia.

Last Updated on Friday, 17 December 2010 17:17 Read more...
 

FBI-backdoors in veiligste BSD-variant

De open source Unix-variant OpenBSD blijkt backdoors te hebben. De Amerikaanse overheid heeft die in 2000 stilletjes laten installeren.

OpenBSD-oprichter Theo de Raadt ontving afgelopen weekend een e-mail van een oud-ontwikkelaar die de geheime achterdeurtjes opbiecht. "Mijn geheimhoudingsovereenkomst (NDA) met de FBI is recent verlopen", schrijft Gregory Perry. Hij was begin deze eeuw cto bij security-bedrijf NETSEC en heeft meegewerkt aan het OpenBSD-encryptieraamwerk (OCF).

Read more...
 

'Berlusconi wil internet censureren'

Een Italiaans wetsvoorstel, dat inmiddels deels is aangenomen, is bedoeld om de vrijheid op internet aan banden te leggen. Dat oordeelde althans de Amerikaanse ambassade in Rome, zo blijkt uit een dinsdag vrijgegeven WikiLeaks-cable.

De cable dateert van 2 februari 2010 en werd dinsdagmiddag gepubliceerd. In het ambassade-bericht oordeelt de Amerikaanse ambassadeur in Italië, David Thorne, hard over een wetsvoorstel dat inmiddels deels is aangenomen door het Italiaanse parlement. Hoewel de wet volgens de regering is bedoeld om EU-richtlijnen om te zetten in Italiaanse wetgeving en geen gevaar voor de vrijheid van meningsuiting zou zijn, vreest de ambassadeur dat de wet kan worden gebruikt om internet te censureren.

Read more...
 

Rechter VS: huiszoekingsbevel noodzakelijk voor inzien e-mail

Een Amerikaanse rechtbank heeft geoordeeld dat de overheid niet zomaar e-mails van verdachten kan opvragen zonder eerst een huiszoekingsbevel te bemachtigen. Dit zou volgens de rechter ingaan tegen het vierde amendement op de grondwet.

Het vierde amendement op de Amerikaanse grondwet stelt dat de overheid geen huizen en gegevens van burgers mag onderzoeken zonder geldige aanleiding en gerechtelijk bevel. Op grond van dit amendement mag de overheid ook geen post lezen of telefoons aftappen voordat een rechter daarvoor toestemming heeft gegeven. Een rechtbank in Ohio heeft nu geoordeeld dat diezelfde beschermingen ook voor e-mails gelden. Dit is niet de eerste keer dat een rechtbank een dergelijke uitspraak heeft gedaan. In 2006 werd eenzelfde conclusie bereikt, maar toen werd de zaak op procedurele gronden ongeldig verklaard.

Read more...
 

Kringloopkast vol medische geheimen

Anja van Gils uit Tilburg kon haar ogen niet geloven toen ze de archiefkast die ze voor een paar tientjes had gekocht bij een plaatselijke kringloopwinkel opentrok; de lades zaten nog vol met hangmappen vol medische gegevens.
"Er zaten allemaal dossiers vol medische gegevens van patiënten in, van het Regionaal Indicatie Orgaan, tegenwoordig genaamd het CIZ", aldus de Brabantse.

Read more...
 


Page 3 of 12

Main Menu


Online

We have 3 guests online