Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

WikiLeaks: CableGate

CableGate

WikiLeaks.org

 

 

'Wikileaks is een terroristische organisatie'

Een lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Peter King, wil dat Wikileaks als een terroristische organisatie wordt aangemerkt. De site, die bezig is met het publiceren van vertrouwelijke overheidsdocumenten, zou staatsgevaarlijk zijn.

Als de klokkenluiderssite inderdaad als een terroristische organisatie wordt aangemerkt, krijgt deze dezelfde status als bijvoorbeeld de terreurgroep Al-Qaeda, meldt Cnet. Wikileaks zou dan bijvoorbeeld geen financiële transacties via Amerikaanse banken meer kunnen doen. Volgens de Amerikaanse politicus Peter King voldoet Wikileaks aan de criteria om als terroristische organisatie te boek te staan; de site zou een gevaar vormen voor de staatsveiligheid.

 

Last Updated on Monday, 29 November 2010 14:19 Read more...
 

Tapgegevens politie op straat

EPE -  Een inwoner van Epe heeft een opvallende fax van de politie gekregen waarin telefoonnummers staan die getapt moeten worden...

Volgens de website epenaren.nl gaat het om de verlenging van tien telefoontaps, afkomstig van de politie Gelderland. De site heeft een deel van de fax gepubliceerd, met daarbij de gegevens van de mensen die getapt worden.

Het was overigens niet de eerste keer dat de inwoner post van de politie uit zijn fax zag rollen. Twee jaar geleden werd de man ook al verrast met een politiebericht.

Read more...
 

Europees Parlement geeft Acta-verdrag steun in de rug

Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen waarin het zijn waardering uitspreekt over de onderhandelingen voor het antipiraterijverdrag Acta. Een kritische resolutie van De Groenen en de Liberalen haalde het niet.

In de resolutie, die woensdagmiddag werd aangenomen, laat het Europees Parlement weten de Europese Commissie te steunen in de onderhandelingen over het verdrag. Volgens de resolutie kan het Acta-verdrag helpen de handel in namaakartikelen en piraterij op het internet tegen te gaan. Onder andere de Europese Unie, de Verenigde Staten en Japan nemen deel in het verdrag. Binnenkort moet het Europees Parlement waarschijnlijk beslissen of het verdrag mag worden geratificeerd.

Read more...
 

Bestellingen via internet op iemands anders rekeningnummer kinderlijk eenvoudig

Dat meldt de Consumentenbond op basis van een steekproef.

Bij alle vier de bestellingen die werden gedaan via internet werd het product geleverd en de rekening bij iemand anders geïncasseerd.

Grootste internetverkopers
De eenmalige incasso blijkt zeer gevoelig voor fraude. De betaaloptie is mogelijk bij zes van de dertig grootste internetverkopers: KLM, D-reizen, Landal, Neckermann, Bungalows.nl en Kruidvat. Ook kleinere webwinkels maken er gebruik van. De Consumentenbond wil van de eenmalige machtiging af.

Read more...
 


Page 5 of 12

Main Menu


Online

We have 17 guests online