Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

KPN weigert afstaan historische naw-gegevens

Internetprovider en telco KPN wil niet dat de historische naw-gegevens van internetgebruikers in een centrale database komen te staan. Er zou dan te weinig controle zijn op de rechtmatigheid van inzageverzoeken, vindt KPN.

In het CIOT worden nu al de gegevens van internet- en telecomgebruikers opgeslagen. Daarbij gaat het om gegevens die niet meer dan drie maanden oud zijn. Oudere gegevens worden nog door de isp's en telco's zelf opgeslagen, maar dat wil de overheid veranderen. Ook de zogenoemde historische naw-gegevens zouden bij het CIOT moeten worden opgeslagen, vindt het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Read more...
 

Justitie onderzoekt inzage bankgegevens

DEN HAAG -  Het ministerie van Justitie onderzoekt of het mogelijk is om inzage te krijgen in gegevens als naam en adres van bankrekeninghouders. Dat zou kunnen via een centrale databank, zodat een verzoek niet eerst via de bank hoeft.

Het ministerie benadrukt dat het onderzoek in een verkennende fase zit en er nog geen besluit is genomen over eventuele volgende stappen. Als de databank er zou komen, gaat het alleen om de koppeling tussen rekeningnummer, naam en adres, niet om betalingsgegevens of creditcardoverzichten.

 

Last Updated on Saturday, 13 November 2010 06:58 Read more...
 

Fout iPhone-software levert privacybreuk op

AMSTERDAM -  Er is een opvallende softwarefout opgedoken in versie 4.1 van het iOS-besturingssysteem voor de iPhone. Middels een truc is het mogelijk om toegang te krijgen tot het adresboek van een met pincode beveiligde iPhone.
IPhone-eigenaars kunnen de telefoon beveiligen met een cijfercode, maar deze blijkt dus behoorlijk simpel te omzeilen. Door op 'noodoproep' te drukken, een willekeurig nummer te bellen en snel op de standby-knop bovenop de iPhone te drukken, kom je terecht in het adresboek.

Read more...
 

Overheidsorganisatie laat privégegevens studenten uitlekken

De Dienst Uitvoering Onderwijs heeft persoonlijke gegevens van studenten laten uitlekken. Gebruikers die via DigiD inlogden op de DUO-website, konden gegevens van anderen te zien krijgen. Het lek zou in enkele gevallen zijn voorgekomen.

Het is onbekend hoeveel gebruikers precies informatie van andere gebruikers hebben kunnen zien, meldt RTL Nieuws, dat de beveiligingsfout aan het licht bracht. Een studente vertelde RTL dat ze na het inloggen op de DUO-site gegevens van een andere student kon bekijken. DUO is de organisatie die onder andere het verstrekken van de studiefinanciering en de studenten-ov-jaarkaart regelt.

Read more...
 

'Facebook onthult geaardheid gebruikers via advertenties'

Facebook onthult informatie over de geaardheid van gebruikers aan adverteerders door advertenties speciaal voor hen te tonen. Dat zou blijken uit een steekproef van onderzoekers. Facebook ontkent de aantijging.

Tijdens het experiment werd een aantal accounts aangemaakt met dezelfde profielinformatie, waarbij alleen de geaardheid verschilde. Het bleek dat homoseksuele Facebook-gebruikers andere advertenties te zien krijgen, staat in de paper, die is geschreven door een onderzoeker van Microsoft Research India en een Duitse onderzoeker van het Max Planck-instituut. Omdat de advertenties niet duidelijk gericht waren op homoseksuelen, zou klikken op de advertentie duidelijk maken aan de adverteerder dat de desbetreffende Facebook-gebruiker in zijn profiel heeft ingevuld dat hij homoseksueel is.

Read more...
 


Page 7 of 12

Main Menu


Online

We have 52 guests online