Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Streetview-auto's Google verzamelden wachtwoorden en tekst e-mails

Streetview-auto's van Google hebben onder meer wachtwoorden en teksten van e-mails opgepikt van wifi-netwerken waar zij langsreden, zo blijkt uit onderzoek van diverse overheden. Google belooft beterschap en gaat zijn privacybeleid verbeteren.

De auto's van Google reden rond om foto's te maken van straten voor de dienst Streetview in Google Maps. Daarbij was het de bedoeling dat mac-adressen en ssid's van wifi-netwerken zouden worden opgeslagen om grove locatiebepaling mogelijk te maken. Door te kijken welke wifi-netwerken in de buurt zijn, kan een schatting gemaakt worden van een locatie van het device.

 

Last Updated on Saturday, 23 October 2010 13:28 Read more...
 

'Facebook-apps sluisden id's van gebruikers door naar derden'

Veel applicaties op Facebook, waaronder populaire apps als FarmVille, hebben de id's van Facebook-gebruikers doorgesluisd naar advertentiebedrijven, zo meldt een Amerikaanse krant. Onduidelijk is of dit met opzet is gebeurd.

De Wall Street Journal kwam er na onderzoek achter dat veel populaire Facebook-applicaties, waaronder alle applicaties uit de top 10 van populairste apps, Facebook-id's naar andere bedrijven stuurden. Onder andere FarmVille, het populairste spel op de sociale-netwerksite, zou zich hieraan schuldig hebben gemaakt, zo meldde de krant maandag.

Read more...
 

Nieuwe wet moet delen persoonsgegevens overheden tegengaan

Een nieuw wetsvoorstel moet de verspreiding van gegevens die in de Gemeentelijke Basisadministratie staan tegengaan. Gemeenten mogen volgens de nieuwe wet aan een beperkt aantal instellingen de gegevens doorgeven.

De instellingen aan wie de persoonsgegevens, waaronder volledige naam, adres en geboortedatum, gegeven mogen worden, moeten een 'publiek of bijzonder maatschappelijk belang' dienen. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Ank Bijleveld in antwoorden op vragen van VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert. De nieuwe wet basisregistratie personen, die de wet GBA vervangt, verbiedt de verstrekking van GBA-gegevens aan niet-instanties. Nu is de regel dat gegevens verstrekt mogen worden aan elke rechtspersoon, zolang het maar 'in het belang is van bescherming van de betrokkene of van de rechten en vrijheden van van anderen'.

Last Updated on Saturday, 09 October 2010 12:42 Read more...
 

Wikileaks: overheid VS blokkeert donatiemogelijkheden

Wikileaks staat in de VS op een watchlist en is door de Australische overheid op een zwarte lijst gezet. Onder meer om deze reden heeft Moneybookers, de organisatie die de donaties aan de site verwerkt, het contract opgezegd.

Wikileaks-oprichter Julian Assange vindt dat hij en zijn site het slachtoffer zijn van een financiële kruistocht van de Amerikaanse overheid tegen criticasters, staat in The Guardian. Ook haalt hij uit naar Moneybookers.

Daniel Stromberg, e-commerce-manager 'Nordic region' van Moneybookers, zegt dat het contract wordt beëindigd omdat Wikileaks op de Australische zwarte lijst is gezet, op een Amerikaanse watchlist staat en omdat de site veel negatieve publiciteit heeft gehad. Moneybookers wil zich hiermee niet langer associëren.

Read more...
 

'Apps uploaden gegevens identiteit iPhone-gebruikers voor adverteerders'

Veel gratis iPhone-applicaties uploaden het unieke id van de iPhone en loginnamen. Zo kunnen ontwikkelaars en adverteerders achter de ideniteit van gebruikers komen en hen volgen, zo beweert een Amerikaanse beveiligingsonderzoeker.

Onderzoeker Eric Smith testte 68 gratis applicaties en daarvan bleek tweederde het udid, het unieke serienummer van het toestel, te verzenden, blijkt uit de onderzoeksresultaten. Daarnaast verzonden sommige applicaties data via ssl, waardoor het niet mogelijk bleek te zien wat er precies werd verstuurd.

Read more...
 


Page 8 of 12

Main Menu


Online

We have 49 guests online