Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

AIVD: bel via umts bij vertrouwelijke gesprekken

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en Govcert raden aan om vertrouwelijke gesprekken niet via gsm, maar via umts te voeren. Het afluisteren van gsm-gesprekken op grote schaal zou 'binnen afzienbare tijd' mogelijk zijn.

De AIVD waarschuwde in zijn jaarverslag 2009 al voor de gevolgen van de gedeeltelijke kraak van het gsm-verkeer: "Hackers zijn eind 2009 dichterbij het kraken van de versleuteling van gsm-verkeer gekomen. Daardoor wordt binnen afzienbare tijd het afuisteren van gsm-verkeer op grote schaal praktisch uitvoerbaar." De veiligheidsdienst liet toen al weten dat alle ministeries waren ingelicht. De dienst zou dit jaar een lijst opstellen van alternatieven voor veilig bellen.

Read more...
 

Persbericht: Nederlandse internetgemeenschap protesteert tegen overheidscensuur

Amsterdam, 15 september 2010 – Nederlandse maatschappelijke organisaties, bedrijven, wetenschappers en bloggers stuurden vandaag een brandbrief aan de minister van Justitie. Een onlangs gelanceerd wetsvoorstel werkt overheidscensuur in de hand. De organisaties dringen erop aan het voorstel ingrijpend te wijzigen om de pers- en internetvrijheid in Nederland te waarborgen.

Nederlandse internetgemeenschap voor het eerst samen in actie
Niet eerder kwam zo een grote groep vertegenwoordigers van de Nederlandse internetgemeenschap samen op voor een gemeenschappelijk doel. Het conceptwetsvoorstel van demissionair minister Hirsch Ballin heeft vergaande gevolgen voor de vrijheid van Nederlandse internetters. Zo kunnen delen van websites, blogs, maar ook persoonlijke pagina’s op websites als Facebook en Hyves worden afgesloten zonder dat een rechter daarover heeft geoordeeld.

Read more...
 

Zestig reacties op consultatie antipiraterijverdrag

Zestig personen en organisaties hebben de moeite genomen om te reageren op de internetconsultatie over het omstreden antipiraterijverdrag Acta. Onder andere KPN, de NVPI, Bits of Freedom en Philips gaven hun visie op het verdrag.

Het Acta-verdrag is bedoeld om piraterij op het internet en de handel in namaakartikelen aan banden te leggen. In april startte een internetconsultatie, die was bedoeld om feedback op het verdrag te vergaren. Sindsdien zijn in totaal zestig reacties binnengekomen, zo heeft de regering bekendgemaakt. Van die reacties zijn er 38 openbaar.

Read more...
 

Europa: Nederland schendt rechten van mens

De macht van het Openbaar Ministerie om huiszoekingen te doen in Nederland is te groot. Omdat controle door een onafhankelijke rechter nagenoeg ontbreekt, schendt Nederland het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).

Dit oordeel velde de Grote Kamer van het Europese Hof in Straatsburg vanochtend in een zaak die Sanoma-uitgevers met steun van de Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Persvrijheidsfonds aanspanden tegen Nederland. In 2002 nam het OM foto’s in beslag van een illegale straatrace in beslag nadat het had gedreigd de productie van de uitgever stil te leggen. Het Hof zegt dat de Nederlandse staat de uitgever nu 35.000 euro schadevergoeding moet betalen.

Read more...
 

Toerist kan heffing VS-reis omzeilen

De omstreden nieuwe toeristentaks die de Verenigde Staten vanaf begin volgende maand invoeren, blijkt voor vakantiegangers die de plas willen oversteken nog twee jaar te omzeilen.

Per 8 september moeten Nederlanders voor een Amerika-trip naast de, tot dusver gratis, formulieren een heffing van 14 dollar (ruim 10 euro) per persoon gaan betalen. Behalve vier dollar administratiekosten wordt daarvan straks ook tien dollar gespekt aan een speciaal fonds waarmee de VS een promotiecampagne voor hun land willen opzetten.

Read more...
 


Page 10 of 12

Main Menu


Online

We have 15 guests online