Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MegaUpload ageert tegen acties RIAA en MPAA

Filesharingwebsite MegaUpload heeft kritiek op de RIAA en MPAA, omdat die buiten de rechter om acties zouden ondernemen tegen vermeende auteursrechten-schenders. MasterCard zou betalingen aan die sites willen blokkeren.

Eerder deze maand bleek dat MasterCard er geen bezwaren tegen had om dienstverlening aan vermeende 'piraterijsites', zoals RapidShare en MegaUpload, te beëindigen. Wetgeving die het zou verplichten om dienstverlening aan dergelijke websites te beëindigen, werd onlangs tegengehouden in de Amerikaanse Senaat. MasterCard zou echter vrijwillig meewerken met de RIAA en MPAA. Die organisaties behartigen respectievelijk de auteursrechtelijke belangen van de muziek- en filmindustrie.

Read more...
 

Mozilla wil privacy beschermen met iconen voor websites

Mozilla heeft een set iconen onthuld die websites zouden kunnen gebruiken om hun privacybeleid te verduidelijken. Zo zouden de iconen moeten aangeven waarvoor persoonsgegevens worden gebruikt en hoe lang ze worden bewaard.

De iconen, die nog niet definitief zijn, worden op het weblog van interface-ontwikkelaar Aza Raskin van Mozilla onthuld. Websites zouden de iconen moeten gebruiken om hun privacybeleid, dat nu vaak in ingewikkelde, juridische documenten wordt beschreven, te verduidelijken. Zo kunnen websites hun gebruikers bijvoorbeeld garanderen dat ze nooit persoonsgegevens, zoals ip-adressen, locatiegegevens of e-mailadressen, aan adverteerders doorspelen.

Last Updated on Saturday, 25 December 2010 09:53 Read more...
 

Privacywaakhond hekelt nieuwe veiligheidsregels EU

Peter Hustinx, de European Data Protection Supervisor, vindt dat er in de in november aangekondigde EU-veiligheidsregels te weinig aandacht is voor privacy. De nieuwe regels voorzien onder meer in een EU-centrum tegen cybercrime.

Volgens Hustinx, die de Europese Unie adviseert over privacy, is privacy even belangrijk als het bestrijden van criminaliteit. In de nieuwe privacyregels die de Europese Commissie in november presenteerde, zou de balans echter te veel in de richting van criminaliteitsbestrijding neigen, ten koste van de privacy. Veel voorgestelde maatregelen, zoals anti-cybercrimewetgeving en terrorismemaatregelen, zouden inbreuk maken op de privacy van burgers.

 

Last Updated on Wednesday, 22 December 2010 06:55 Read more...
 

Omstreden internetregulering in VS erdoor

De Amerikaanse telecom autoriteit, de Federal Communications Commission (FCC), heeft gisteren omstreden regels voor het internetverkeer aangenomen. Critici stellen dat de nieuwe regels een einde maken aan de zogeheten ‘netneutraliteit’, het principe dat verkeer op het internet vrij is en dat telecombedrijven geen onderscheid mogen maken tussen alle bedrijven die informatie aanbieden via hun kabels of zenders. Voorstanders menen dat die neutraliteit juist wel wordt gegarandeerd.

Read more...
 

Franse overheid krijgt vrij spel bij filteren internet

De Franse overheid krijgt de bevoegdheid om websites te blokkeren, zonder dat daar een rechter aan te pas komt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken werkt aan een blacklist van sites die door isp's ontoegankelijk moeten worden gemaakt.

De wet is inmiddels door het parlement aangenomen, zo meldt het Franse Le Point. Volgens de regering is de bevoegdheid om sites zonder tussenkomst van de rechter te kunnen blokkeren, nodig om cybercrime - en kinderporno in het bijzonder - aan te pakken. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken beslist welke sites moeten worden geblokkeerd.

Read more...
 


Page 2 of 12

Main Menu


Online

We have 74 guests online