Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Amerikanen krijgen weer inzage in Europees betalingsverkeer

User Rating: / 3
PoorBest 

Amerikaanse opsporingsdiensten hebben vanaf zondag (01-08-2010) weer toegang gekregen tot de Swift-databanken waarin de gegevens over het Europese bankverkeer staan opgeslagen. De VS zegt de data nodig te hebben om terrorisme te bestrijden.

Het Europees Parlement stemde in juli in met een verdrag voor het uitwisselen van bankgegevens met de VS, nadat een eerder verdrag nog was verworpen vanwege privacykwesties. De Amerikanen krijgen vanaf 1 augustus onder andere toegang tot de namen en saldi van rekeninghouders, rekeningnummers, overschrijvingen en de eventuele opmerkingen die bij overschrijvingen worden geplaatst. De VS zou met name geïnteresseerd zijn in overschrijvingen die naar Azië en Afrika worden gedaan, omdat er transacties tussen kunnen zitten die bestemd zijn voor terreurverdachten, zo schrijft De Volkskrant.

Read more...
 

Privé-modus browsers laat toch sporen achter op computers

De privé-modus van de vier grote browsers laat toch sporen achter op computers. Onder meer via ssl-certificaten en een functie van html5 valt achteraf te achterhalen waar een gebruiker is geweest, terwijl de privé-modus aanstond.

Er zijn diverse manieren in de diverse browsers om data uit een privé-sessie te achterhalen. Dat kan zowel aan de kant van de computer als aan de kant van de webserver, blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse universiteit Stanford. Zo kan een webserver via Javascript Internet Explorer, Firefox en Safari vragen om zelf een ssl-certificaat aan te maken. Dat certificaat blijft bestaan, ook als de privé-sessie is beëindigd.

 

Read more...
 

Hacker leest rfid-tags uit op tientallen meters afstand

Hacker Chris Paget zegt in staat te zijn om rfid-tags van de tweede generatie op een afstand van 66 meter uit te lezen. Het Amerikaanse leger zou volgens Paget in theorie zelfs een dergelijke tag op tientallen kilometers kunnen uitlezen.

Rfid-tags van de eerste generatie worden door middel van inductie geactiveerd door een lezer die de opgeslagen informatie vervolgens uitleest; ze werken alleen op korte afstand. Tags van de tweede generatie, voluit EPC Class 1 Gen 2 tag geheten, kunnen echter worden uitgelezen met een leesapparaat dat op radar gelijkende radiogolven uitzendt. De teruggestuurde radiogolven, van rond de 900MHz, bevatten de informatie.

 

Read more...
 

Politie VS slaat toch beelden bodyscanners op

AMSTERDAM - Een aantal Amerikaanse politie-instanties is in opspraak geraakt omdat is gebleken dat scans die met een bodyscanner gemaakt werden, zijn opgeslagen. De instanties hadden beloofd dat niet te doen.

Vanaf de introductie van de bodyscanner, wordt er al geprotesteerd tegen het systeem. Het zou te privacygevoelig zijn, zowel door wat er op te zien is (het apparaat kijkt door kleding heen), als door de vermeende opslag van de scans die met het apparaat worden gemaakt. Het verweer van de betrokken instanties (beveiligingsbedrijven en luchthavens bijvoorbeeld) was juist altijd dat de beelden direct gewist worden als blijkt dat de gescande persoon geen verboden voorwerpen op zijn of haar lichaam draagt.

 

Read more...
 


Page 12 of 12

Main Menu


Online

We have 2 guests online