Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Wikileaks: overheid VS blokkeert donatiemogelijkheden

User Rating: / 0
PoorBest 

Wikileaks staat in de VS op een watchlist en is door de Australische overheid op een zwarte lijst gezet. Onder meer om deze reden heeft Moneybookers, de organisatie die de donaties aan de site verwerkt, het contract opgezegd.

Wikileaks-oprichter Julian Assange vindt dat hij en zijn site het slachtoffer zijn van een financiële kruistocht van de Amerikaanse overheid tegen criticasters, staat in The Guardian. Ook haalt hij uit naar Moneybookers.

Daniel Stromberg, e-commerce-manager 'Nordic region' van Moneybookers, zegt dat het contract wordt beëindigd omdat Wikileaks op de Australische zwarte lijst is gezet, op een Amerikaanse watchlist staat en omdat de site veel negatieve publiciteit heeft gehad. Moneybookers wil zich hiermee niet langer associëren.

De maatregelen van de Amerikaanse en Australische overheid kwamen daags nadat Wikileaks millitaire dossiers over Afghanistan in handen kreeg. Het Pentagon reageerde furieus op het voorval. Het Pentagon eiste na de publicatie van de dossiers over Afghanistan dat Wikileaks de dossiers die het nog in handen had, zou vernietigen. Wikileaks heeft dat tot dusver geweigerd en wil nog meer dossiers openbaarmaken. Deze dossiers zouden gaan over misstanden bij het Amerikaanse leger in Irak.

 

Main Menu


Online

We have 56 guests online