Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hacker leest rfid-tags uit op tientallen meters afstand

User Rating: / 0
PoorBest 

Hacker Chris Paget zegt in staat te zijn om rfid-tags van de tweede generatie op een afstand van 66 meter uit te lezen. Het Amerikaanse leger zou volgens Paget in theorie zelfs een dergelijke tag op tientallen kilometers kunnen uitlezen.

Rfid-tags van de eerste generatie worden door middel van inductie geactiveerd door een lezer die de opgeslagen informatie vervolgens uitleest; ze werken alleen op korte afstand. Tags van de tweede generatie, voluit EPC Class 1 Gen 2 tag geheten, kunnen echter worden uitgelezen met een leesapparaat dat op radar gelijkende radiogolven uitzendt. De teruggestuurde radiogolven, van rond de 900MHz, bevatten de informatie.

 

De rfid-tags van de tweede generatie worden in de VS onder andere al toegepast in Amerikaanse rijbewijzen, paspoorten en diverse producten. Paget, die vorige week nog met eenvoudige hardware een gsm-mast simuleerde, heeft met een zelfgebouwd leesapparaat in combinatie met vrij beschikbare rfid-software en een ham-radio-licentie van de FCC geëxperimenteerd met het uitlezen van rfid class 2-tags.

Uit de testresultaten zou blijken dat de onderzochte tags door Paget tot circa 66 meter zijn uit te lezen. De afstand zou verder kunnen worden vergroot door het zendvermogen op te voeren, zo stelt de hacker, maar dit zou buiten zijn licentie vallen. Verder zou het Amerikaanse leger apparatuur hebben die de tags van tientallen kilometers zou kunnen uitlezen, terwijl de theoretische grens op circa 500 kilometer zou liggen.

 

Door de lage kosten van zijn systeem en de grote afstanden waarmee tags kunnen worden uitgelezen, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan, zo meent Paget. Zo zou een crimineel de inwoners van een aantal huizen in kaart kunnen brengen aan de hand van documenten met een gen2-tag die ze bij zich dragen. Als een persoon bij een volgende ronde niet wordt gedetecteerd, is dat een aanwijzing dat de kust veilig is om in te breken.

Ook terroristen zouden mogelijkheden krijgen, bijvoorbeeld door aan de hand van de rfid-informatie vast te stellen welke nationaliteit een groep toeristen heeft, louter doordat zij een 'slim' paspoort bij zich dragen. Verder kan de voorraad van winkels in kaart worden gebracht of het voorraadbeheer in de war worden gestuurd. Het in de gaten houden van grote groepen burgers in bijvoorbeeld een winkelcentrum, vreest Paget nog het meest, omdat het niet onwaarschijnlijk is dat daarvoor in de VS een legale markt zal ontstaan.

 

Main Menu


Online

We have 31 guests online