Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ik wil WikiLeaks ondersteunen. Maar hoe?

User Rating: / 1
PoorBest 

PayPal blokkeert donaties aan WikiLeaks en creditcardmaatschappijen Visa en Mastercard maken giften via die kaarten ook onmogelijk. Kun je nog geld geven aan WikiLeaks?

Ja, dat kan, zij het helemaal niet meer via creditcard. Het bedrijf dat betalingen aan WikiLeaks verwerkt, lijkt alleen Mastercard- en Visa-kaarten te accepteren. En die twee maatschappijen blokkeerden eerder de mogelijkheid van betalen aan de klokkenluiderssite.

Drie opties
Blijven er drie opties over, volgens WikiLeaks zelf. Door geld over te maken naar een rekening in IJsland, op naam van The Sunshine Press. Dat is de naam van de eigenaren van WikiLeaks, en veel meer is er niet over bekend. Er is een website, ja, maar daar kun je alleen chatten. De website staat weer op naam van WikiLeaks in Stockholm, en wordt ook gehost in Zweden.

Dan is er de mogelijkheid geld over te maken naar een rekening in Duitsland, op naam van de Wau Holland Foundation. Dat is een non-profit organisatie in Duitsland, die onder anderen WikiLeaks steunt door geld in te zamelen. Naar deze organisatie zou je ook per post geld kunnen sturen, het adres is te vinden op de website van WikiLeaks.

De Wau Holland Foundation is overigens vernoemd naar Wau Holland, de oprichter van de Computer Chaos Club. Dat is een van de oudste hackersorganisaties ter wereld, opgericht in 1981.

Op de website van WikiLeaks is overigens nog een adres te vinden waar geld of cheques naar toe kunnen worden gestuurd, namelijk naar een postbus in Australië.

Mirror
Is geld opsturen u wat te veel van het goede, of bent u bang dat de donatie om de een of andere manier niet aankomt? Dan is er de mogelijkheid een mirror (kopie) van de website te plaatsen op een eigen domeinnaam. Dat doen PowNed, Geenstijl en de VPRO al.

 

Last Updated on Wednesday, 08 December 2010 14:38  

Main Menu


Online

We have 66 guests online