Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kringloopkast vol medische geheimen

User Rating: / 0
PoorBest 
Anja van Gils uit Tilburg kon haar ogen niet geloven toen ze de archiefkast die ze voor een paar tientjes had gekocht bij een plaatselijke kringloopwinkel opentrok; de lades zaten nog vol met hangmappen vol medische gegevens.
"Er zaten allemaal dossiers vol medische gegevens van patiënten in, van het Regionaal Indicatie Orgaan, tegenwoordig genaamd het CIZ", aldus de Brabantse.

"De kast zat weliswaar op slot en had geen sleutels meer, maar we hadden 'm natuurlijk snel open", vertelt de stomverbaasde Anja.

"Achter in de kast hingen nog zeker vijftig dossier van patiënten over allerlei privézaken. De mensen waar het om ging zijn inmiddels overleden, maar dan nog is het heel slordig."

Boudewijn Faber, van het CIZ, denkt dat de dossiers bedekt zijn geweest door een legger waardoor ze tijdens een opruimbeurt onopgemerkt zijn gebleven. "We hebben strikte procedures met betrekking tot het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. Het is bijzonder betreurenswaardig dat deze dossiers in de kast zijn achtergebleven."

Het is de bedoeling dat de mappen, afkomstig van cliënten van Rio-Midden Brabant, de rechtsvoorganger van CIZ, zo snel mogelijk weer in het bezit komen van de instelling.

 

Main Menu


Online

We have 30 guests online