Webjunkie.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Privacywaakhond hekelt nieuwe veiligheidsregels EU

User Rating: / 0
PoorBest 

Peter Hustinx, de European Data Protection Supervisor, vindt dat er in de in november aangekondigde EU-veiligheidsregels te weinig aandacht is voor privacy. De nieuwe regels voorzien onder meer in een EU-centrum tegen cybercrime.

Volgens Hustinx, die de Europese Unie adviseert over privacy, is privacy even belangrijk als het bestrijden van criminaliteit. In de nieuwe privacyregels die de Europese Commissie in november presenteerde, zou de balans echter te veel in de richting van criminaliteitsbestrijding neigen, ten koste van de privacy. Veel voorgestelde maatregelen, zoals anti-cybercrimewetgeving en terrorismemaatregelen, zouden inbreuk maken op de privacy van burgers.

 

Hustinx pleit voor het concept 'privacy by design' als uitgangspunt bij het maken van regelgeving. In de nieuwe regelgeving wordt dit concept niet eens aangehaald, stelt Hustinx. De nieuwe EU Internal Security Strategy werd in november aangekondigd en voorziet onder andere in het opzetten van een Europees centrum tegen cybercrime

 

Last Updated on Wednesday, 22 December 2010 06:55  

Main Menu


Online

We have 16 guests online